Dat kan gaan van 3000 euro voor een klein speelhutje tot 150.000 euro voor een zeer groot en luxueus afgewerkt boomhuis. Afhankelijk van de grootte van de speelhut/boomhut, de afwerkingsgraad en de gekozen houtsoorten kan kan de prijs nogal sterk variëren. Als jij een project in gedachte hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek. Rekening houdende met jouw wensen maken we dan een realistische offerte.
We doen er alles aan om de bomen niet te beschadigen en zo weinig mogelijk te hinderen. We maken gebruik van een speciale bevestigingstechniek met TAB’s , die in de stam van de boom bevestigd worden. Deze techniek werd ontwikkeld door Garnier Limb en is ondertussen vooral bekend en verder ontwikkeld in Amerika door de bekende boomhutbouwer Pete Nelson. De doorboringen in de boom worden tot een minimum beperkt en de boom zal de TAB als tak gaan aanschouwen, waardoor dit bevestigingspunt enorm veel gewicht zal kunnen dragen. Er is nergens hout op hout contact van de constructiebalken op de boom, wat de levensduur van zowel de boom als de boomhut zal te goede komen. Wat we zeker niet doen is de boom rondom rond inklemmen met een ring ofzo. Alle voedingstoffen en sapstromen passeren net onder de schors van de boom, als we deze zouden afklemmen, dan zou de boom kunnen sterven. Om die reden maak je beter 1 of 2 doorboringen, dan een omringing.
Dat is geen enkel probleem. De TAB’s waarmee het platform van de boomhut aan de boom is bevestigd laten toe dat de boom rustig verder zal kunnen groeien, aangezien de constructiebalken een heel eind van de stam af zitten, heeft de boom in kwestie nog ruim genoeg plek om zeker nog 100 jaar ongehinderd verder te groeien. Terrasplanken kunnen wel dichter bij de boom zitten, het volstaat dan om tweejaarlijks met een wipzaag terug een grotere cirkel uit te zagen.
Bij een storm kunnen bomen wel eens hevig heen en weer waaien. Dit zal je dan ook wel merken in een boomhut. Een boomhut in 1 boom zal gewoon meewaaien met de boom. Als je boomhut tussen 2 of meer bomen bevestigd is, dan zullen de verschillende bomen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, doordat we telkens met een vast en flexibel punt werken op de TAB’s.
Als het bliksemt en jouw boomhut zit in een boom bovenop een berg zal je natuurlijk wel even moeten uitkijken voor eventuele schade aan de boom, maar dat spreekt voor zich. Het voordeel dat je hebt is dat een boomhut tenminste niet volledig van metaal is gemaakt J
Dat is alletwee mogelijk. Een boomhut in 1 boom is iets moeilijker van constructie, maar is wel een échte boomhut zoals je hem zou inbeelden. Met 2 of meer bomen heb je een oerdegelijk basis. Als het om dunnere exemplaren gaat, is deze optie wel aangeraden.
We rekenen op een minimum van 30 centimeter. Als de boom dunner is, zullen we toch hier en daar met steunpalen moeten werken.
Absoluut. We houden ons aan de Europese veiligheidsnormen. Daar moet je je dus geen zorgen over maken.
Als je zelf handig bent en zin hebt om mee te bouwen aan je eigen boomhut, hebben we daar niets op tegen. In tegendeel, het kan een leuke boel worden
Een boomhut kan zo dik geïsoleerd worden als je maar wil. De opbouw bestaat uit een houtskelet waar de isolatie makkelijk tussen past. Speelhutten worden meestal niet geïsoleerd, maar als je je boomhut bijvoorbeeld wilt gaan verhuren als Bed&Breakfast, moet die natuur wel lekker warm zijn. Het voordeel is wel dat een boomhut relatief klein is en dus ook snel opgewarmd zal zijn.
Dat is zeker mogelijk. Dan moeten we wel wat leidingen naar boven krijgen. Deze kunnen we dan mooi wegwerken in een geïsoleerde koker. Als het wat meer basic mag zijn kan je ook bijvoorbeeld werken met een droogtoilet en een bidonsysteem voor een wastafeltje.
Als we een speelboomhut maken op een openbare plek, dan laten we de boomhut keuren door een onafhankelijke firma, die een keuringsattest aflevert. Bij jouw thuis in de tuin is dit niet onmiddellijk noodzakelijk. We houden ons sowieso aan de Europese veiligheidsvoorschriften betreffende risico’s op knellingsgevaar en valhoogtes.
Dit hangt af van de functie van je boomhut. Voor een klein speelhutje is dit meestal niet nodig. Wel moet je rekening houden met de privacy van de buren en de licht -en zicht regels. Iets grotere boomhutten geldt er soms een meldingsplicht. Deze vallen dan onder dezelfde regels als een tuinhuis. Als het echt een woonboomhut is, dan zal je wel een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Zeker in het geval dat er nog geen andere bebouwing is op het terrein. In ieder geval is het best om eens navraag te doen bij je eigen gemeente, want de regels kunnen wel verschillen van regio tot regio.
Copyright 2024, De boomhutbouwster. Sitemap
Webdesign by The Online Builders